Frågor och svar om Skypark


 

 När är det öppet?

Klicka på ”öppettider ikonen” ovan.
Där hittar du aktuell information.

Vilka priser gäller?

Klicka på ”prislistan ikonen” ovan så ser du alla priser.

Ett pass i parken varar i 2,5 timmar.

Hur bokar jag?

Tryck på ikonen ”Boka nu” och följ instruktionerna så gör du enkelt en online bokning i boknings-kalendern..

Grupper, skolklasser, företag kontakta gärna oss på info@skypark.se eller 0768 520 267 så hjälper vi dig att boka in din grupp..

Vilka boknings-regler och användarvillkor gäller?

Innan du bokar är det viktigt att du har läst och förstått våra boknings-regler samt användarvillkoren. Du som bokar är ansvarig för att informera övriga deltagare om våra regler innan du slutför din bokning.

Du hittar Skypark boknings-regler under fliken Praktisk Information.

Hur bokar jag för ett företag/ skolklass/förening?

Om du vill boka in ”grupp” så kontakta oss på info@skypark.se eller 0768 520 267.

 

Tvättar ni hjälmarna och övrig utrustning?

 Utrustning torkas av och rengöras mellan varje användare med Greenolyte 500. www.greenolyte.no 


Inför ditt besök hos oss


Vad ska jag ha på mig?

Ta på dig lediga och oömma kläder. Ex. vanliga kläder och gympaskor funkar utmärkt! 

​Sätt upp långt hår,  och lämna alla smycken speciellt ringar och lösa föremål hemma. Undvik också att ha på dig sjalar eller andra löst fladdrande kläder.
Vi rekommenderar handskar under klättringen, typ cykel- eller tunna arbets/trädgårds handskar. Finns att köpa enkla bra handskar i kiosken.

Kan man klättra när det är dåligt väder?

Om du skulle ha otur med väderprognosen så oroa dig inte. Det är säkert att klättra även om det regnar ute och är lika kul så länge du har kläder efter väder. Även om det blåser lite, så är det ingen fara men det kanske känns lite extra i magen när träden svajar fram och tillbaka.

​Om vädret blir riktigt illa med hård vind och åska kan vi tvingas att stänga hela eller delar av parken. Många av banorna kan vara öppna även när det är riktigt ruskväder men vid risk för blixtnedslag så måste hela parken stängas. Vi hör då av oss till er som bokat så fort som möjligt med information.

Om vi tvingas stänga p.g.a mycket hård vind, åska med blixtar i eller annat extremt väder kan man välja att vänta ut det och ”frysa” sin tid.
Ingen återbetalning kan göras.

Kan man besöka parken utan att klättra ?

Ja visst,  parken/skogen är ett öppet område och alla är välkomna att komma på besök.

 Kan man ha med hund?

Ja självklart, hundar är så välkomna. Har man tur möts man av klätterhunden Fille i parken som ofta är med här 🙂

Finns förtäring att köpa ?

VI har en kiosk med  glass, dricka , choklad, bars, chokladbollar m.m. Man kan även hyra gasol stekhällar av oss om man vill grilla medhavd mat.

Det finns även en liten kiosk på Campingen som har lite enkel mat, typ korv med bröd sedan finns en  thairestaurang ca 450 m från parken, som är öppen året om. Men vi rekommenderar att efter er klättring eller innan besöka Vaxholms centrum nere vid hamnen, där finns många mysiga restauranger. Men som sagt var det går också bra att ta med egen matsäck och fikakorg. Det finns bord och bänkar i parken.

Hur hittar jag till Skypark och var kan jag parkera?

Du kan ta dig till Skypark med kollektivtrafik buss 670 och gå av på hållplats Eriksövägen, eller med bil samt cykel om du bor nära. Parkeringsmöjligheter finns i området, vi har ca. 12 platser uppe hos oss innanför en bom ( Koden till bommen finns på er bekräftelse när ni bokat ). Det finns även gratisparkeringar efter hela Eriksövägen ( infarts vägen) samt två stora parkeringsplaner i början av området när man kör in .
Observera!  Vid Waxholms Campings kiosk är det en grus parkeringsyta men där är det avgift och drivs av Waxholms camping AB och kostar 60 kr/tim tyvärr.  Så ta en av alla gratisparkeringar som finns istället.  
Särskilt kan det vara mycket bilar en solig dag då badstranden bara ligger 100 meter från parken. 

Under ”Parkering” hittar du mer info om parkering samt en karta som visar dig till olika platser där du kan parkera.

Följ länken nedan för mer info om hur du hittar till Skypark:

Hitta hit


Säkerheten


Varför måste jag godkänna användarvillkoren när jag bokar?

Det är viktigt är att alla läser igenom användarvillkor innan klättringen så att alla deltagare är medvetna om våra regler. Aktivitet på hög höjd medför vissa risker och vi jobbar mycket med förebyggande säkerhet genom våra regler för att hålla alla våra gäster så säkra som möjligt. Vi vill gärna också veta om du har något fysiskt eller mentalt tillstånd som kan påverkas av klättringen (t.ex. tidigare axelskada, hjärtproblem eller autism m.m) så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt om du får problem i banorna. 

Varför rekommenderar ni att man inte har smycken på sig?Vi jobbar mycket med förebyggande säkerhet i Skypark, och vill därför för din egen skull att du tar av dig alla dina smycken innan du klättrar. T.ex.ringar som kan fastna av misstag i något träd/kvist/ bark och kan göra väldigt ont. Men har du handskar på dig så skyddar du dig.
Telefon i banan?

Telefon, nycklar och liknande kan vara i vägen för selen. De kan göra att selen inte sitter som den ska. Det finns även en risk att telefonen knäcks om den kommer i kläm mellan dig och selen när du klättrar. Var därför noga med att det du har i dina fickor inte hamnar mellan dig och selen.
OBS!  Fickan bör vara låsbar med dragkedja eller liknande om du vill ha med dig ex telefonen upp i banorna.

Finns förvaringsmöjligheter i Skypark?

Det finns låsbara skåp att låna utanför Skypark-huset för mindre värdesaker så som mobiltelefon, plånbok och nycklar. Tag gärna med eget litet hänglås.
Väskor och jackor m.m. kan läggas på våra hyllor under tak utomhus.
All förvaring sker på egen risk, då Skypark inte har någon bevakning över skåpen och hyllorna.

OBS! Vi har ej möjlighet till någon förvaring inne i Skypark-huset.

Vad händer om jag behöver hjälp i banan?

Om du behöver hjälp, oroa dig inte!

Vi har alltid instruktörer på plats i parken som håller uppsikt över dig som klättrar. Även om du kanske inte ser oss mellan träden så finns vi där. Behöver du hjälp eller har en fråga så kan du ropa på oss så kommer vi och hjälper dig vidare.

 ​Om en situation skulle uppstå där du behöver hjälp uppe i banan kan vi också snabbt klättra upp till dig och hjälpa dig vidare. Vi kan även ” fira ner dig” med hjälp av vårt räddningssystem. Vi har en genomgående räddnings- och evakueringsplan som alla våra instruktörer är utbildade i.​

All personal i parken har utbildning i HLR och första hjälpen, samt hjärtstartare finns i Skypark-huset.


När jag kommer till parken


Vad händer när jag kommer till parken?

När du kommer går Ni fram till Incheckningen och där får ni ut säkerhetsutrustningen för att sedan samlas för en säkerhetsgenomgång samt gå en övningsbana med en instruktör. Efter det går ni ut i parken och njuter 🙂

Se alltid till att checka in 20 minuter innan er bokade tid börjar så du hinner få ut utrustningen och få information. Om ni kommer med bil kan det ibland under sommaren vara svårt att hitta parkering nära parken så var då ute i extra god tid!

Under ”Parkering” hittar du info om var man bäst hittar parkering samt en karta som visar dig till olika platser där du kan parkera.