Frågor och svar om Skypark


Öppettider, bokning och priser


Kan man besöka Skypark i dessa tider?

Ja visst!  Skypark är perfekt när man vill umgås för det är ju utomhus. Vi behöver verkligen något kul att göra tillsammans nu , då är Skyparken perfekt.

Vi har minskat antalet platser vid varje starttid så att genomgången före klättringen kan hållas med goda avstånd mellan deltagarna. All verksamhet kommer att ske utomhus tills vidare, även inskrivning och utdelning av säkerhetsutrustningen.

All utrustning kommer också att torkas av och rengöras mellan varje användare med Greenolyte 500. www.greenolyte.no

 

Vi har även infört en regel om att man inte får stå på samma plattform som någon annan om man inte tillhör samma sällskap.

Så boka platser online och kom till oss på Skypark och umgås i utemiljö under trygga former, med gott om plats och frisk luft !

Ta gärna med fikakorgen eller picknick!  Vi har bord och bänkar att sitta på som står utspridda i naturen.

Vill man inte ta med eget fika har vi en liten kiosk hos oss. Finns kaffe, dricka, glass, samt lite fika och choklad , bars att köpa.

När är det öppet?

Klicka på ”öppettider ikonen” ovan.
Där hittar du information för 2021.

Vilka priser gäller?

Klicka på ”prislistan ikonen” ovan så ser du alla priser.

Ett pass i parken varar i 2,5 timmar.

Hur bokar jag?

Tryck på ikonen ”Boka nu” och följ instruktionerna så gör du enkelt en onlinebokning i bokningskalendern.

Om du har problem med att boka och kan inte se bokningskalendern så kan det bero på din webbläsare. Vi använder oss av ett system som heter Adventure hero, och det är tyvärr inte kompatibelt med vissa äldre versioner av Internet Explorer. Testa att öppna vår hemsida i Chrome eller Safari och se om det fungerar bättre.

​Har du fortsatt problem, kontakta gärna oss på 0768 520 267 så hjälper vi dig.

Vilka bokningsregler gäller?

Innan du bokar är det viktigt att du har läst och förstått våra bokningsregler. Du som bokar är ansvarig för att informera övriga deltagare om våra regler innan du slutför din bokning.

Du hittar Skypark bokningsregler under fliken Praktisk Information.

Hur bokar jag för ett företag?

Om du vill boka in ett företag så kontakta oss på info@skypark.se eller 0768 520 267.


Inför ditt besök hos oss


Vad ska jag ha på mig?

Ta på dig lediga och oömma kläder. Träningskläder och gympaskor funkar utmärkt!

​Sätt upp långt hår,  och lämna alla smycken och lösa föremål hemma. Undvik också att ha på dig sjalar eller andra löst fladdrande kläder.
Vi rekommenderar handskar under klättringen, typ cykel- eller tunna arbetshandskar.

Kan man klättra när det är dåligt väder?

Om du skulle ha otur med väderprognosen så oroa dig inte. Det är säkert att klättra även om det regnar ute och är lika kul så länge du har kläder efter väder. Även om det blåser lite, så är det ingen fara men det kanske känns lite extra i magen när träden svajar fram och tillbaka.

​Om vädret blir riktigt illa med hård vind och åska kan vi tvingas att stänga hela eller delar av parken. Många av banorna kan vara öppna även när det är riktigt ruskväder men vid risk för blixtnedslag så måste hela parken stängas. Vi hör då av oss till er som bokat så fort som möjligt med information.

Om vi tvingas stänga p.g.a hård vind, åska med blixtar i eller annat extremt väder kan man välja att vänta ut det och ”frysa” sin tid.
Ingen återbetalning kan göras.

Kan man besöka parken utan att klättra ?

Ja visst,  parken är ett öppet område och alla är välkomna att komma på besök.

Finns förtäring att köpa ?

VI har vår skypark kiosk med lite glass, dricka , bars, chokladbollar m.m.

På campingplatsen i närheten finns en enklare grillkiosk.
Det finns även en thairestaurang ca 500 m från parken, som är öppen året om.
Det går också bra att ta med egen matsäck och fikakorg. Det finns bord och bänkar i parken.

Hur hittar jag till Skypark och var kan jag parkera?

Du kan ta dig till Skypark med kollektivtrafik buss 670 och hållplats Eriksövägen, eller med bil.
Parkeringsmöjligheter finns i området, men var ute i god tid då Vaxholm under sommartid är ett mycket populärt resmål och det kan vara svårt att hitta parkering i närheten av parken. Vi rekommenderar därför i första hand buss eller cykel. Särskilt kan det vara mycket bilar en solig dag då badstranden bara ligger 100 meter från parken.

Under ”Parkering” hittar du en karta som visar dig till olika platser där du kan parkera.

Följ länken nedan för mer info om hur du hittar till Skypark:

Hitta hit


Säkerheten


Varför måste jag skriva under användarvillkoren?

Det är viktigt är att alla läser igenom och fyller i informationen på våra användarvillkor innan klättringen så att alla deltagare är medvetna om våra regler. Aktivitet på hög höjd medför vissa risker och vi jobbar mycket med förebyggande säkerhet genom våra regler för att hålla alla våra gäster så säkra som möjligt. Vi vill gärna också veta om du har något fysiskt eller mentalt tillstånd som kan påverkas av klättringen (t.ex. tidigare axelskada, hjärtproblem eller autism) så att vi kan hjälpa dig på bästa sätt om du får problem i banorna. Skriv gärna ut användarvillkoren och läs igenom och fyll i dem hemma. Har du ingen möjlighet att skriva ut dem själv kan ni läsa och fylla i dem på plats i parken, men kom då i god tid så ni hinner läsa dem ordentligt.

Varför får jag inte ha smycken på mig när jag klättrar?

Vi jobbar mycket med förebyggande säkerhet i Skypark, och vill därför att du tar av dig alla dina smycken och piercings innan du klättrar. T.ex. kan det vara lätt att fastna av misstag om du har örhängen, klocka/armband, ringar eller liknande på dig. Tar du av dig smyckena och lämnar dem hemma så kan vi undvika det.

Telefon i banan?

Telefon, nycklar och liknande kan vara i vägen för selen. De kan göra att selen inte sitter som den ska. Det finns även en risk att telefonen knäcks om den kommer i kläm mellan dig och selen när du klättrar. Var därför noga med att det du har i dina fickor inte hamnar mellan dig och selen.
OBS! Fickan bör vara låsbar med dragkedja.

Finns förvaringsmöjligheter i Skypark?

Det finns låsbara skåp att låna utanför Skypark-huset för mindre värdesaker så som mobiltelefon, plånbok och nycklar. Tag gärna med eget hänglås.
Väskor och jackor m.m. kan läggas på våra hyllor under tak utomhus.
All förvaring sker på egen risk, då Skypark inte har någon bevakning över skåpen och hyllorna.

OBS! Vi har ej möjlighet till någon förvaring inne i Skypark-huset.

Vad händer om jag behöver hjälp i banan?

Om du behöver hjälp, oroa dig inte! Vi har alltid instruktörer på plats i parken som håller uppsikt över dig som klättrar. Även om du kanske inte ser oss mellan träden så finns vi där. Behöver du hjälp eller har en fråga så kan du ropa på oss så kommer vi och hjälper dig vidare.

​Om en situation skulle uppstå där du behöver hjälp uppe i banan kan vi också snabbt klättra upp till dig och hjälpa dig vidare. Vi kan även fira ner dig med hjälp av vårt räddningssystem. Vi har en genomgående räddnings- och evakueringsplan som alla våra instruktörer är utbildade i.​


När jag kommer till parken


Vad händer när jag kommer till parken?

Se alltid till att vara på plats senast 15 minuter innan er bokade tid börjar så du hinner checka in och få information. Om ni kommer med bil kan det ibland under sommaren vara svårt att hitta parkering nära parken så var då ute i extra god tid!

Under ”Parkering” hittar du en karta som visar dig till olika platser där du kan parkera.