Praktisk information

 

Skypark klättring

Vi har idag 14 st olika banor på olika höjder. Allt från 1 meter till 18 meter ovan marken och med olika svårighetsgrader,

På alla banor måste barn/ungdomar under 10 år ha en myndig person med sig uppe i banorna när man klättrar. Max 3 barn/vuxen. Om barnen är mellan 5-8 år är det Max 2 barn/vuxen.

Banorna är graderade efter färgkoder. Gul, grön, blå, röd och svart, där gul är mycket lätt och på låg höjd, ungefär 1- 2,5 meter, medan svart är mycket svår och på 18 meters höjd uppe i luften.

Minimikravet för att få klättra i parken i våra gula banor är 5år och minst 100 cm lång.
Övriga minimilängder är 120 cm på gröna banor, 130 cm på blå bana nr 1 och 140 cm på blå bana
nr 2 samt på de röda banorna. På vår svarta och allra svåraste bana gäller minimum 160 cm lång.

Skypark bankarta

Vi fortsätter med att hålla avstånd. 

Vi märkte under pandemi åren att det vart trevligare och lugnare när vi införde nya säkerhetsregler för att kunna umgås under trygga former så även om det inte anses som en samhällsfarlig smitta längre så behåller vi lite av våra ändrade regler samt att vi alla försöker hålla lite avstånd m .m och vi har handsprit och tvål o vatten till våra händer och gäster 🙂

All utrustning torkades av och rengjordes också mellan varje användare med Greenolyte 500, och det fortsätter vi med även i fortsättningen.  www.greenolyte.no

Säkerheten

Skyparken är byggd och kvalitet säkrad enligt norm SS-EN 155567-1:2015 och följer Europisk förordning när det gäller besiktning och egenkontroll.

Säkerheten är vår första prioritet och därför valde vi att använda det säkraste system som finns på marknaden Rope-roller från Tyskland www.roperoller.de

Alla guider är utbildade i första hjälpen med HLR samt i räddning och säkerhetsåtgärder för Skyparken.

 

 v Skypark Vaxholm är utrustad med modern säkerhetsutrustning.

Bokning

Man bokar och betalar via online bokningen på hemsidan och är då garanterad att få en plats.

Drop-in kan göras i mån av plats och betalas då i kassan i Skypark-huset.

Observera att innehar man ett årskort kan man INTE boka tider via online bokningen utan då är det drop-in som gäller.

Skypark bokningsregler

För att boka måste du ha fyllt 18 år eller ha målsmans godkännande för att genomföra aktiviteten. Det är viktigt att du är införstådd med våra ålder- och säkerhetsregler.

Avbokning eller förändringar i antal kan göras fram till 7 dagar före bokad aktivitet. Platser som avbokas senare återbetalas ej.  Vid eventuell avbokning med återbetalning kan ej serviceavgiften för kortköpet återbetalas. Denna avgift kan variera för olika kortföretag men är ca 3%.
För grupper gäller särskilda villkor.

Ombokning/flytta din bokning av dina platser kan göras fram till 48 timmar innan bokad aktivitet, vid sjukdomssymptom eller vid skada ej för att det ”skall bli dåligt väder” 

Du får tyvärr inte klättra i Skypark om du har svåra rygg- eller nackproblem, har svår epilepsi, är hög gravid eller väger över 120 kilo.

Skypark förbehåller sig rätten att avboka/omboka aktiviteten om klättringen inte skulle vara genomförbar på grund av väderförhållanden (storm eller kraftigt åskoväder) eller andra säkerhets hotande omständigheter.  Vi kontaktar er då omgående.

Användarvillkor

Alla som skall klättra i parken måste läsa igenom våra användarvillkor i förväg. Den som bokar online godkänner också villkoren innan bokningen kan ske online. Vi rekommenderar att alla som skall klättra läser igenom villkoren  innan man kommer till parken.

Det går även att läsa/fylla i formuläret vid incheckningen vid s.k ”drop-in”, men kom då i god tid så att ni inte missar er klättertid.

Kläder/utrustning för klättring i Skypark

När du bokar hos oss så ingår all säkerhetsutrustning.

OBS! Egen sele eller hjälm samt annan säkerhetsutrustning får ej användas i parken.

Vi föreslår träningskläder eller oömma kläder och gymnastikskor på fötterna samt smidiga handska. Kanske en vind-eller regnjacka om det skulle dugga lite, för det går fint att vara i parken även om det regnar eller blåser lite. Det finns inget dåligt väder, bara dåliga kläder 🙂

Undvik tröjor och jackor med huva.

Tänk också på att långt hår skall sättas upp i tofs eller knut. Undvik att bära smycken såsom ringar, halskedjor etc.
Vi rekommenderar även handskar under klättringen, typ cykel- eller tunna arbets /trädgårdshandskar. Finns även att köpa för 30 kr i skyparken

Förvaringsmöjligheter i Skypark

Det finns låsbara små skåp att låna utanför Skypark-huset för mindre värdesaker så som mobiltelefon, plånbok och nycklar. Tag med eget litet hänglås.
Väskor och jackor m.m. kan läggas på våra hyllor under tak utomhus.
All förvaring sker på egen risk, då Skypark inte har någon bevakning över skåpen och hyllorna.

OBS! Vi har ej möjlighet till någon förvaring inne i ”Skypark-huset”.

Sky café/kiosken finns där vi säljer glass, dricka, kaffe, handskar m.m

Höghöjdsbana Skypark Vaxholm